Ditty Bakker

begeleiding / coaching

 

Werk in Ontwikkeling biedt coaching op gebied van loopbaan en re-integratie. Er is aandacht voor persoonlijke vraagstukken bij ziekte, arbeidsongeschiktheid en ingrijpende levensgebeurtenissen.

Loopbaanbegeleiding en advies. Coaching gericht op het ontwikkelen van nieuwe perspectieven of het zoeken naar een nieuwe richting in je loopbaan. Bijvoorbeeld als je merkt dat je stagneert in je huidig werk of als je je "zin", plezier of je effectiviteit kwijtraakt.

Preventieve coaching. Gericht op het voorkomen van overbelasting of om je vitaliteit weer te herwinnen. Bijvoorbeeld als de balans tussen werk en privé verstoord raakt of als klachten dreigen te ontstaan door stress of overbelasting.

Re-integratie. Als je na ziekte of arbeidsongeschiktheid weer wilt gaan werken is deskundig advies en goede ondersteuning meestal hard nodig. Het kan zijn dat het mogelijk is bij de huidige werkgever te re-integreren (eerste spoor), maar soms is het ook nodig om passende werkzaamheden bij een externe werkgever te zoeken (tweede spoor). De coaching is erop gericht om vanuit moeilijke omstandigheden toch weer nieuwe mogelijkheden te vinden. Daarnaast praktische begeleiding bij het zoeken naar passend werk en advies over regelgeving (Wet Verbetering Poortwachter).

Outplacement. Wanneer je net bent ontslagen of je werk verliest vanwege een reorganisatie ontstaat vaak de vraag "hoe nu verder?". Via outplacement word je geholpen bij het onderzoeken van nieuwe perspectieven. Daarnaast is deze begeleiding gericht op het concreet zoeken naar nieuw werk. 

Werkwijze

In een (gratis) kennismakingsgesprek komen vragen, verwachtingen en doelen aan de orde. Ik zal een inschatting geven van de duur en de kosten van de begeleiding. Op basis van dit gesprek kun je bepalen of je met mij aan de slag wilt.Desgewenst vindt contact met de werksituatie en/of werkgever plaats.

De begeleiding bij het vinden van nieuw werk behelst een gedegen persoonlijk onderzoek, oriƫntatie op de arbeidsmarkt en het zoeken van werk middels netwerken, gebruik sociale media en solliciteren.

Ik maak hierbij gebruik van gesprekken, maar ook van oefeningen en opdrachten. Indien passend kan ook gebruik gemaakt worden van een aantal creatieve opdrachten. 
Mijn aanpak typeert zich door helderheid en is erop gericht om op een natuurlijke manier tot de kern te komen.